Acasă Sport Moldoveanca Daria Kozorez a câștigat Campionatul European la box

Moldoveanca Daria Kozorez a câștigat Campionatul European la box

0

Pugilista din Tiraspol, Daria Kozorez, pregătită de antrenorul Anatolie Ahmadiev, a obținut medalia de aur în categoria de greutate 81+ la Campionatul European (U-23) desfășurat la Sofia, învingând-o pe Duztas Seima din Turcia.

În urma luptei finale, toți cei cinci judecători au declarat-o învingătoare în unanimitate. Pe lângă medalia de aur și cadourile simbolice, Daria a fost recompensată cu un cec în valoare de 8.000 de euro. Aceasta reușită vine după ce, în luna aprilie a acestui an, Kozorez a devenit campioană a Campionatului European de Box pentru adulți.

Secretarul general al Federației Moldovenești de Box, Anatolii Kaigorodov, a declarat că la competiție au participat din partea Moldovei 10 sportivi și o sportivă.

De menționat că Vladislav Gudzi, tot din Tiraspol, a obținut medalia de bronz în categoria de greutate până la 67 kg, primind un cec în valoare de 2.000 de euro. De asemenea, alți șase tineri boxeri din Moldova s-au clasat pe locurile cinci și vor primi câte 1.000 de euro fiecare.

Campionatul European 2024 a reunit peste 300 de boxeri din 35 de țări, subliniind competitivitatea și talentul tinerelor speranțe ale boxului european.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.