Acasă Social Moldova urmărește să deschidă o misiune diplomatică în Egipt

Moldova urmărește să deschidă o misiune diplomatică în Egipt

0

Republica Moldova este interesată să deschidă o misiune diplomatică în Egipt și apreciază decizia Egiptului de a înființa Consulatul Onorific al Moldovei la Cairo. Despre aceasta a menționat vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al afacerilor externe, la întrevedere cu omologul său din Egipt, Badr Abdelatty, desfășurată la New York, transmite IPN.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au discutat despre consolidarea cadrului juridic bilateral și reluarea negocierilor pentru Acordul de Liber Schimb între Republica Moldova și Egipt.

„Am exprimat interesul Republicii Moldova de a prelua experiența Egiptului în domeniul energiei regenerabile și sustenabile, dar și intenția de a atrage investiții egiptene în agricultură, medicină etc.ˮ, a menționat vicepremierul Mihai Popșoi.

Oficialul l-a invitat pe omologul său egiptean să viziteze Republica Moldova.

Mihai Popșoi s-a deplasat la New York pentru a participa la lucrările segmentului la nivel înalt al celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, precum și la alte evenimente conexe.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.