Acasă Politic Modificarea Codului Electoral, amânată. Greceanîi trimite deputații să dezbată suplimentar proiectul în...

Modificarea Codului Electoral, amânată. Greceanîi trimite deputații să dezbată suplimentar proiectul în cadrul comisiilor

0

Deputații au amânat examinarea proiectului de modificare a Codului Electoral pentru săptămâna viitoare. Solicitarea a venit chiar din partea speakerului Zinaida Greceanîi.

Potrivit ei, proiectul urmează să fie discutat suplimentar în cadrul comisiilor permanente.

Dacă nimeni nu are obiecții, să-l trecem în agenda pentru săptămâna viitoare”, a menționat ea.

Amintim că mai mulți experți au atras atenția asupra faptului că în urma adoptării modificărilor propuse, observatorii nu vor mai putea monitoriza listele electorale și își vor putea desfășura activitatea doar odată cu începerea campaniei electorale, fără a avea dreptul de a prezenta rapoarte.

Chiar și șeful Delegației UE în R.Moldova, Peter Michalko, a declarat că mai multe propuneri din actualul proiect de lege nu corespund recomandărilor Comisiei de la Veneția și ale Oficiului pentru instituții democratice și drepturile omului din cadrul OSCE.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.