Acasă Politic Miting în susținerea Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan la Judecătoria sectorului...

Miting în susținerea Evgheniei Guțul și Svetlanei Popan la Judecătoria sectorului Buiucani

0

La Judecătoria sectorului Buiucani s-a desfășurat un nou miting în susținerea reprezentanților blocului politic „Victorie” pe numele cărora au fost deschise dosare penale. Oamenii s-au adunat în fața instanței unde urma să aibă loc o ședință de judecată în procesul în care sunt vizate Bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul și colega ei Svetlana Popan, scandând lozinci antiguvernamentale.

Protestatarii au cerut autorităților să renunțe la practicile murdare de a lupta cu opoziția prin intermediul justiției.

Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova și secretarul executiv al comitetului executiv al blocului politic „Victorie”, Marina Tauber, le-a mulțumit participanților la miting, care s-au adunat în număr mare în fața judecătoriei.

„Din numele lui Ilan Șor și al blocului „Victorie” vă mulțumim pentru susținere. Suntem o echipă consolidată și de fiecare dată venim să ne susținem unii pe alții. Și așa va fi întotdeauna – unul pentru toți și toți pentru unul! Faptul că aici este un număr atât de mare de oameni demonstrează că ne susțineți. Prin aceste dosare politice, PAS vrea să pună presiune pe Găgăuzia, pe Evghenia Guțul, pe Ilan Șor, pe Svetlana Popan, pe blocul „Victorie” și pe noi toți”, a remarcat politiciana.

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a atras atenția că folosirea justiției în lupta cu oponenții PAS poartă deja un caracter sistemic. În plus, la fiecare manifestație în susținerea opoziției, regimul își trimite provocatorii plătiți, încercând să suprime vocea poporului nemulțumit.

„Această judecată este organizată de autoritățile Republicii Moldova, care vor să ne pedepsească pentru faptul că nu suntem de acord cu poziția lor. Însă nici provocatorii plătiți, nici instituțiile capturate nu vor salva imaginea Maiei Sandu, care este un președinte cu trăsături dictatoriale și care și-a aruncat în mod conștient poporul în sărăcie”, a declarat șefa autonomiei.

La rândul său, președintele partidului „Șansă”, membru al blocului politic „Victorie”, Alexei Lungu, a îndemnat judecătorii să asigure un proces echitabil și să nu le fie frică de presiunile exercitate de regim.

„Ne-am adunat astăzi să ne apărăm femeile noastre frumoase în lupta cu ciuma galbenă. Astăzi țara noastră este capturată de grupul criminal organizat PAS. Am venit aici să ne apărăm camarazii și să demonstrăm încă o dată că suntem o forță și că astăzi suntem singurii care luptăm pentru Republica Moldova”, a spus Alexei Lungu.

Printre cei care au venit în fața instanței au fost și deputatul parlamentului, vicepreședintele grupului parlamentar „Victorie” Reghina Apostolova și președintele de onoare al partidului „ȘOR” Valerii Klimenco. Precum și consilierul Bașcanului Iuri Kuznețov și reprezentanta blocului „Victorie” Cristina Vulpe.

La protest a participat și consilierul municipiului Comrat Ivan Panea, care este și reprezentant al aripii de tineret a blocului „Victorie”.

„Astăzi PAS duce o luptă împotriva minorităților naționale. Ei se pronunță deschis împotriva autonomiei Găgăuze și fac presiuni asupra Găgăuziei pentru a ne îngenunchea. Dar nu vor reuși! Poporul găgăuz este puternic și rezistent. Iar Bașcanul nostru Evghenia Guțul este un exemplu elocvent al curajului și rezistenței”, a spus Ivan Panea.

În cele din urmă, ședința de judecată a fost amânată până în data de 3 iulie.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.