Acasă Social Ministrul de externe al Turciei, invitat la Chișinău de Popescu

Ministrul de externe al Turciei, invitat la Chișinău de Popescu

0

Ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlüt Çavuşoğlu, a fost invitat de către Nicu Popescu, la Chișinău. Invitația a fost făcută omologului său în cadrul vizitei la New Yorc, unde cei doi au avut o întrevedere.

De asemenea, cei doi oficiali au reconfirmat interesul Republicii Moldova pentru aprofundarea dialogului bilateral în spiritul relațiilor de cooperare strategică între state.

„Am salutat creșterea din ultimii ani a fluxului investițional și am convenit intensificarea schimburilor economice și a cooperării sectoriale, inclusiv accelerarea negocierilor pentru eliminarea tarifelor de roaming dintre Republica Moldova și Turcia. De asemenea, am convenit să finalizăm, în timpul apropiat, procedurile de ratificare a Acordului privind conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere.” – a declarat vicepremierul Nicu Popescu.

Discuțiile oficialilor au vizat și aspecte referitoare la situația de securitate din regiune, interacțiunea în cadrul inițiativelor regionale și cooperarea în cadrul forumurilor internaționale.

Ministrul de externe a lansat invitația în adresa omologului de la Ankara de a efectua o vizită la Chișinău, invitația fiind acceptată de către ministrul Mevlüt Çavuşoğlu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.