Acasă Social Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat câștigătorul concursului de ocupare...

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat câștigătorul concursului de ocupare a funcției de director al Spitalului Clinic Republican

0

Astăzi, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat câștigătorul concursului de ocupare a funcției de director al Spitalului Clinic Republican.

Este vorba despre Andrei Uncuța, care a ocupat, începând din martie, interimatul funcției. Acesta l-a învins pe adversarul său, Aurel Bodiu, șeful secției neurochirurgie din cadrul SCR, transmite SafeNews.md cu referire la sanatateinfo.md

Deoarece, Regulamentul privind numirea în funcție pe bază de concurs a conducătorilor instituțiilor medico-sanitare publice și a Contractului-tip de management al instituției nu prevede și publicarea rezultatelor pentru cele 4 probe, nu știm ce punctaj au luat fiecare dintre ei.

Andrei Uncuța a venit în fruntea spitalului în plină pandemie, fiind numit de către premierul Ion Chicu, după ce fostul director al instituției, Anatol Ciubotaru a fost demis din funcție. Andrei Uncuța a lăsat atunci funcția de director al Spitalului Republican al Ministerului Afacerilor Interne.

În 2015, Andrei Uncuță a fost viceministru al Sănătății în perioada Guvernului Chiril Gaburici. De asemenea, acesta a fost vicedirector al Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Andrei Uncuța s-a născut la Ungheni, în 1972. În 1995 a absolvit USMF „Nicolae Testemițanu”, iar în 1998 și-a început activitatea în calitate de medic neurolog în cadrul Spitalului Clinic Republican. În perioada 2003-2006 a fost numit şef de secţie la Neurologie Urgenţe şi Ictus Cerebral în cadrul Centrului Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurgie. În perioada anilor 2007–2009 a efectuat studiile postuniversitare prin masterat în cadrul Şcolii de Management în Sănătate Publică, specializarea „Managementul Sănătăţii Publice”, calificarea „Master”, iar din anul 2006 până în 2013 a activat în funcţie de director adjunct la Institutului de Neurologie şi Neurochirurgie.

sanatateinfo.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.