Acasă Social Ministerul Educaţiei a suspendat temporar înscrierea copiilor în clasa I

Ministerul Educaţiei a suspendat temporar înscrierea copiilor în clasa I

0

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunţat luni comunitatea educațională despre suspendarea temporară a etapelor de înscriere a copiilor în clasa I pentru anul de studii 2020-2021, în legătură cu starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova, transmite MOLDPRES.

„Despre deciziile ulterioare în acest sens vom anunța suplimentar”, au precizat surse de la MECC.

Săptămâna trecută Ministerul Educaţiei a prelungit până pe 15 mai perioada de carantină pentru preşcolari, elevi şi studenţi.

De asemenea, în temeiul dispozițiilor Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale, MECC a suspendat, până la data de 18 mai 2020, desfășurarea Olimpiadelor Republicane la disciplinele de studiu. Totodată, a fost amânată organizarea testării candidaților la examenele naționale de absolvire, stabilite pentru perioada 30 martie – 11 aprilie, pentru o perioadă care va fi anunțată suplimentar.

Toate ordinele emise de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării sunt conforme cu deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova. Pe perioada stării de urgenţă (17 martie – 15 mai) dispoziţiile Comisiei sunt obligatorii şi executorii pentru autorităţile din ţară.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.