Acasă Politic Ministerul Apărării regretă că socialistul Gațcan a îmbrăcat uniforma militară de 9...

Ministerul Apărării regretă că socialistul Gațcan a îmbrăcat uniforma militară de 9 mai: „Știrbește imaginea Armatei”

1

Ministerul Apărării vine cu o reacție după ce în spațiul public au apărut mai multe poze cu deputatul socialist Ștefan Gațcan, medic ginecolog de profesie, în uniforma de gală a Armatei Naționale. Potrivit unui anunț al MA, la indicaţiile ministrului în exerciţiu Victor Gaiciuc, în cadrul instituţiei, a fost desfăşurată o cercetare pe marginea subiectului respectiv.

„Totodată, subliniem că uniformele de gală pentru militarii pe contract au început să fie confecționate din anul 2010, toate fiind trecute în registrele de evidență pentru asigurarea militarilor. Rezultatele verificărilor arată că în documentele de evidență, distribuire sau asigurare cu echipament, la care ne-am referit mai sus, nu figurează numele Ștefan Gațcan. Prin urmare, Armata Națională nu i-a distribuit uniforma de gală persoanei vizate.Ministerul Apărării regretă astfel de incidente, care știrbesc din imaginea Armatei Naționale, pentru că în instituția militară se respectă cu strictețe Regulamentul cu privire la portul uniformei militare”, susțin reprezentanții Ministerului. 

Deputatul Ștefan Gațcan a publicat de 9 Mai mai multe poze de la Complexul Memorial „Eternitate”, fiind îmbrăcat în uniforma de gală a Armatei Naționale.

Ulterior, socialistul a explicat că este „colonel în rezervă” cu acte în regulă.

Drept urmare ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a solicitat anterior ministrului Victor Gaiciuc să dispună demararea unei cercetări interne în acest sens.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.