Acasă Social Militari moldoveni, în Africa: Le vor oferi lecții celor din Somalia

Militari moldoveni, în Africa: Le vor oferi lecții celor din Somalia

0

Doi militari moldoveni le vor oferi lecții celor din Somalia în domeniul apărării. Conaționalii urmează să ajungă în țara africană, fiind participanți la Misiunea de Instruire a Uniunii Europene (EUTM).

Ofițerii vor fi detașați începând cu 15 iulie 2024. Aceștia vor fi asigurați cu echipament necesar și muniție, li se vor perfecta documentele, li se vor administra vaccinurile, se vor achiziționa asigurări medicale și li se va achita cazarea, scrie realitatea.md.

Totodată, militarii moldoveni vor beneficia de indemnizație neimpozabilă zilnică în valoare de 80 de dolari SUA, care se va calcula de la data plecării. Perioada de rotație urmează să varieze între 6 și 12 luni.

Detașarea militarilor moldoveni în Africa ține de angajamentele față de UE, inclusiv participarea la misiunile și operațiunile din cadrul politicii de securitate și apărare comune.

Comandamentul EUTM Somalia se află în capitala Mogadishu.  Actualmente, în cadrul misiunii lucrează 209 persoane din șapte țări membre ale UE: Italia, Spania, Finlanda, Suedia, România, Portugalia, Grecia și din Serbia – stat din afara comunității.

Amintim că Ministerul Apărării urmează să trimită în Bosnia și Herțegovina 20 de militari, care se vor alătura contingentului român din regiune.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.