Acasă Social Mihail Popşoi va participa la Summitul NATO de la Washington

Mihail Popşoi va participa la Summitul NATO de la Washington

0

Ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popşoi, va participa săptămâna viitoare la o serie de evenimente în cadrul Summitului NATO de la Washington, DC, în scopul consolidării relaţiilor cu partenerii şi sporirii capacităţii Republicii Moldova de a-şi promova interesele şi de a-şi proteja cetăţenii.

Anterior a fost anunţat că cel de-al 37-lea Summit NATO va avea loc la Washington, în perioada 9-11 iulie 2024, scrie infotag.md.

Desfăşurarea acestuia va marca cea de-a 75-a aniversare de la formarea alianţei – Tratatul Atlanticului de Nord a fost semnat tot la Washington, la 4 aprilie 1949. Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a declarat că, în cadrul evenimentului, participanţii intenţionează să convină asupra sporirii sprijinului financiar şi militar acordat Ucrainei pentru a reduce povara asupra SUA.

De asemenea, va fi discutată crearea unei misiuni a alianţei pentru coordonarea asistenţei acordate Ucrainei.

Vorbind despre noua conducere a NATO, el l-a descris pe viitorul secretar general al NATO, Mark Rutte, drept „un politician foarte experimentat” şi „un prieten al Moldovei”.

„Pe măsură ce parteneriatul cu NATO se dezvoltă, Moldova va avea abilităţi şi oportunităţi sporite de a-şi dezvolta economia şi de a asigura o viaţă sigură pentru cetăţenii săi”, a declarat Popşoi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.