Acasă Extern Metoda prin care internauții sunt înşelaţi să expedieze sume de bani

Metoda prin care internauții sunt înşelaţi să expedieze sume de bani

0

Scrisorile nigeriene, metoda prin care utilizatorii de internet sunt înşelaţi şi îndemnaţi să expedieze sume de bani unor necunoscuţi, fac noi victime în România. Ultima variantă implică un soldat american care oferă o recompensă de 40% dintr-o sumă uriaşă, transmite SafeNews.md cu referire la tvr.ro.

„Sunt un soldat american și am obținut 11 milioane de dolari în urma unui raid asupra unei baze ISIS. Nu pot scoate banii decât cu ajutorul tău și îți dau drept recompensă 40% din bani.”

Așa sună mesajul unui presupus soldat american, John White, care încearcă să ne înşele cu oferta lui incredibilă.

În acest tip de înșelăciune atacatorul arată că are foarte mare încredere în persoana pe care a ales-o să îi fie victimă. 

În cazul nostru, vorbim de încredințarea de către presupusul soldat american, pentru 6 luni, a sumei de 11 milioane de dolari, bani pe care noi ar trebui să îi păstrăm, bani care ar ajunge în România prin intermdiul unui transport de fructe sau de … medicamente.

Dacă am fi răspuns solicitării, infractorii ar fi făcut tot felul de solicitări financiare.

Specialiștii spun că e imposibilă o estimare a numărului de persoane înșelate pentru că, de multe ori,  nu se adresează autorităților după ce realizează că au fost păcălite.

În urmă cu un an, în Statele Unite, o singură grupare infracțională condusă de un nigerian a obținut ilegal în jur de 11 milioane de dolari.

Psihologii spun că în general unor astfel de solicitări le răspund cei care au nevoie disperată de bani, dar nu numai ei.

În perioada pandemică, a mai apărut o schemă infracțională de mare succes: păcăleala cățelușilor.

Pentru a-și alunga singurătatea, numeroase persoane au vrut un câine, așa că au acceptat să plătească în avans prețul, după ce au văzut o fotografie pe internet, în anunțurile infractorilor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.