Acasă Sport Messi l-a depășit pe legendarul Pele și a intrat în istoria fotbalului

Messi l-a depășit pe legendarul Pele și a intrat în istoria fotbalului

0

Leo Messi (34 de ani) a reușit o dublă în partida PSG – Club Brugge 4-1, din ultima rundă a grupelor UEFA Champions League, și a devenit al treilea cel mai bun marcator all-time. Starul argentinian a înscris câte un gol pe repriză pe Parc des Princes și l-a depășit pe legendarul Pele în topul celor mai buni marcatori din istorie, transmite SafeNews.md cu referire la digisport.ro.

Messi a ajuns la cota 758 și a urcat pe podium, după Josef Bican (759) și Cristiano Ronaldo (801).

Top 5 cei mai buni marcatori din istorie:

1. Cristiano Ronaldo – 801 (goluri),

2. Josef Bican – 759,

3. Leo Messi – 758,

4. Pele – 757,

5. Romario – 743.

Leo Messi l-a depășit pe legendarul Pele și a devenit al treilea cel mai bun marcator din istoria fotbalului

În plus, Club Brugge a devenit a 38-a ”victimă” a lui Leo Messi în UEFA Champions League, bornă unică în cupele europene. Sud-americanul a ajuns la 125 de goluri marcate în cea mai galonată competiție intercluburi, în care mai are și 54 de pase decisive. 

Totul, în doar 154 de partide.

Câștigătorul a 7 Baloane de Aur rămâne însă departe de primul loc al clasamentului celor mai buni marcatori din istoria Champions League, ierarhie condusă de Cristiano Ronaldo, cu 140 de goluri, în 181 de jocuri.

Leo Messi mai are la dispoziție trei partide pentru a ajunge pe locul 2 în topul marcatorilor all-time, în 2021

PSG mai are de disputat trei jocuri în 2021. Liderul din Ligue 1 va da piept în următoarea etapă din Franța cu Monaco, apoi joacă împotriva amatorilor de la Feignies-Aulnoye în Cupă, iar în ultimul joc din acest an se va deplasa la Lorient.

Cel mai probabil, Leo Messi nu va evolua în meciul din Cupa Franței, însă dacă va reuși să marcheze de cel puțin două ori în cele două meciuri din Ligue 1, va trece pe locul doi în ierarhia celor mai buni marcatori din istorie.

– 6 goluri (1 în Ligue 1 și 5 în UCL) în 14 meciuri are Leo Messi în acest sezon.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.