Acasă Comunicate de presă Membrul unui grup criminal, prins la vamă cu droguri de un milion...

Membrul unui grup criminal, prins la vamă cu droguri de un milion de euro

0

Un bărbat care face parte dintr-un grup criminal organizat ce introducea în R. Moldova droguri prin punctul vamal Leușeni, a fost reținut de oamenii legii imedit după ce acesta a trecut hotarul țării. Potrivit informației, drogurile care ar valora pe piața neagră circa un milion de euro, erau aduse din Franța și urmau să fie vândute pe teritoriul R. Moldova.

În timpul reținerii oamenii legii au descoperit peste 980 pastile psihotrope de tip „subutex”, care erau tăinuite sub bancheta din spate a autoturismului, peste 1.200 euro, care ar fi proveniți din activitate infracțională, precum și un telefon mobil.

Ca urmare, reținerii, la solicitarea procurorilor PCCOCS, oficiul „Nord”, Judecătoria Bălți a dispus plasarea acestuia în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile, timp în care investigațiile vor continua.

Bănuitul are vârsta de 43 de ani și este membru activ al unui grup criminal organizat, care prin repartizarea rolurilor bine determinate și planificate, în funcție de necesitățile activității infracționale, transporta pe cale de contrabandă și comercializa pe teritoriul Republicii Moldova diferite tipuri de droguri.

Pentru infracțiunea de care este bărbatul este bănuit, legea penală prevede pedeapsa cu închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.