Acasă Politic Marina Tauber poate părăsi țara. Deputata merge în Rusia

Marina Tauber poate părăsi țara. Deputata merge în Rusia

0

Judecătoria sectorului Buiucani de la Chișinău a admis cererea avocaților deputatei Marina Tauber și i-a permis să părăsească țara pentru a participa la un forum al femeilor euroasiatice organizat de Consiliul Federației Ruse, la Sankt-Petersburg, între 18 și 20 septembrie curent. Cererea a fost depusă ca parte a unui proces privind acuzațiile de finanțare ilegală a partidului neconstituțional Șor, transmite Europa Liberă.

Potrivit jurnaliștilor de la Europa Liberă, deputata Marina Tauber a făcut această solicitare la ședința instanței din 16 septembrie, în procesul în care este judecată pe două capete de acuzare: finanțarea ilegală a fostului partid Șor și „amestec în înfăptuirea justiției”, mai exact, intimidarea judecătorilor care l-au condamnat pe oligarhul Ilan Șor la 15 ani de închisoare pentru escrocherie.

Tauber a motivat că la forum vor fi discutate „subiecte importante pentru societate” și că va reprezenta acolo „interesele Republicii Moldova”. Deputata a promis că se va întoarce la Chișinău pe 23 septembrie și va participa la ședința de judecată planificată pentru acea zi.

Acuzatoarea de stat Nadejda Busuioc a solicitat judecătoarei Olga Bejenari să respingă cererea, calificând-o drept una neîntemeiată. Judecătoarea a admis solicitarea deputatei.

Marina Tauber a ajuns deputată în Parlament pe listele fostului Partid Șor, care a fost declarat neconstituțional în iunie 2023. Tauber a rămas de 9 ori fără imunitate parlamentară și este cercetată în două cauze penale: pentru falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic și acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, dar și pentru amestecul în înfăptuirea justiției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.