Acasă Politic Maria Ciobanu, în Parlament: Jurist din domnul Bolea ca din mine balerină

Maria Ciobanu, în Parlament: Jurist din domnul Bolea ca din mine balerină

0

În cadrul dezbaterilor, în plenul Parlamentului, privind modificarea componenței Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, deputata Platformei DA, Maria Ciobanu, a rostit o replică haioasă la adresa președintelui Comisiei, Vasile Bolea, care prezenta proiectul de modificare a componenței, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

„Jurist din domnul Bolea ca din mine balerină”, a declarat Ciobanu. 

Amintim că după eșecul de ieri din cadrul ședinței Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, coaliția PSRM-PDM intenționează să modifice componența comisiei, astfel înlocuindu-l pe Angel Agache, care a aderat recent la grupul „Pro Moldova”, cu democratul Eugeniu Nichiforciuc. În acest sens, alianța de guvernare va avea din nou 5 din 9 voturi.

Pe 4 iunie, CJNI a adoptat raportul final pentru Legea ONG-urilor în formula acceptată atât de PDM, cât și de opoziția parlamentară. Totuși, la scurt timp, socialistul Vasile Bolea a venit cu mai multe amendamente. Așadar, acesta a propus adoptarea unui nou raport care trebuia să conțină și propunerile sale.

În cadrul ședinței Comisiei din 10 iunie, inițiativa sa a fost blocată de cei 5 deputați din opoziție – Sergiu Sîrbu, Angel Agache, Sergiu Litvinenco, Dinu Plîngău și Denis Ulanov.

Astfel, pe agenda ședinței de azi este inclus un proiect de hotărâre cu privire la modificarea componenței comisiilor parlamentare, care a fost înregistrat ieri la secretariat, după eșecul de la ședința CJNI. Chiar și așa, documentul încă nu poate fi accesat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.