Acasă Extern Marea Britanie trimite trupe în Cipru din cauza deteriorării situației din Liban....

Marea Britanie trimite trupe în Cipru din cauza deteriorării situației din Liban. Situație „pe marginea prăpastiei”

0

Marea Britanie va transfera trupe în Cipru pentru a-și ajuta cetățenii care doresc să părăsească Libanul, premierul britanic Sir Keir Starmer avertizând că escaladarea luptelor între Israel și Hezbollah împinge regiunea pe marginea prăpastiei, relatează Reuters.

Guvernul de la Londra a anunțat într-un comunicat publicat târziu marți noaptea că 700 de militari britanici vor fi desfășurați în Cipru, consolidând prezența militară a Marii Britanii într-o zonă în care are deja două nave ale Marinei Regale, avioane de luptă și elicoptere.

„Evenimentele din ultimele câteva ore și zile au demonstrat cât de volatilă este această situație, motiv pentru care mesajul nostru este clar, cetățenii britanici ar trebui să plece acum”, a declarat ministrul apărării John Healey.

„Guvernul nostru se asigură că sunt făcute toate pregătirile pentru a susține cetățenii britanici în cazul în care situația se va deteriora” și mai mult, a adăugat el.

Agenția Reuters amintește că luptele puternice care au erupt săptămâna aceasta între Israel și Hezbollah, organizația teroristă pro-palestiniană din Liban, au adâncit temerile că războiul din Orientul Mijlociu va escalada dramatic și va destabiliza întreaga regiune.

Escaladare puternică a tensiunilor din Orientul Mijlociu

Axios a scris marți, citând doi oficiali israelieni și un diplomat occidental, că Hezbollahul a cerut în ultimele zile Iranului să lanseze un atac împotriva Israelului, dar că răspunsul primit de la Teheran a fost că „nu este momentul potrivit”, deoarece președintele iranian Masoud Pezeshkian se află în prezent la New York pentru Adunarea Generală a ONU.

Ministrul libanez al sănătății Firass Abiad a declarat că, începând de luni, loviturile israeliene împotriva Hezbollah au ucis 569 de persoane în Liban, printre care 50 de copii, și au rănit alte 1.835 de persoane.

Premierul britanic Sir Keir Starmer a declarat că este foarte îngrijorat că situația din regiune scapă de sub control.

„Toate părțile implicate trebuie să se retragă de pe marginea prăpastiei”, a subliniat el într-un interviu acordat postului de radio LGC.

„Voi merge evident la New York la Adunarea Generală a ONU pentru a discuta cu colegi și aliați, dar mesajul meu va fi foarte mult despre o încetare a focului. Veniți înapoi de pe marginea prăpastiei”, a subliniat liderul de la Londra.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.