Acasă Politic Maia Sandu: Vom pregăti țara pentru aderarea la UE până în 2030

Maia Sandu: Vom pregăti țara pentru aderarea la UE până în 2030

0

Maia Sandu accentuează importanța unității naționale în procesul de integrare europeană, afirmând că succesul Moldovei în apropierea de Uniunea Europeană depinde de eforturile colective ale tuturor cetățenilor. Candidată pentru un nou mandat prezidențial, Sandu se bucură de sprijinul Partidului Acțiune și Solidaritate, promițând să pregătească Moldova pentru aderarea la UE până în anul 2030.

„De când am devenit președintă, am dus o politică internă activă și de întărire a coeziunii sociale și o politică externă ghidată de interesul național. Toate instituțiile statutului și-au consolidat eforturile și nu au permis destabilizarea în țara noastră. Am scos țara din izolare internațională și am avansat în îndeplinirea celui mai important proiect de pace pentru Republica Moldova – aderarea la Uniunea Europeană”, susține Maia Sandu.

Candidata își asumă plenar obiectivul ca Moldova să fie pregătită pentru a deveni membră a Uniunii europene până în 2030.

UE a asigurat cea mai lungă pace de pe continent, de peste 70 de ani. Nicio țară membră UE nu a fost atacată militar și nu a avut război pe teritoriul său. Și Moldova trebuie să devin membră UE cât mai rapid. Suntem datori să punem țara la adăpost și să o ferim de primejdii”, a declarat candidata.

În calitate de președinte, Maia Sandu își asumă să continue să acționez cu toate mijloacele pentru a asigura pacea și buna înțelegere.

Vom continua o politică externă deschisă și activă ca țara noastră să aibă cât mai mulți prieteni de nădejde, să fie în continuare auzită și respectată în toată lumea, și în Vest, și în Est. Voi continua să mobilizez resurse financiare externe pentru dezvoltarea țării și să promovez produsele noastre în alte țări. Vom crea un program de promovare a culturii și tradițiilor noastre naționale, prin care vor fi finanțate evenimente din țară și din diasporă”, a mai spus candidata PAS.

Republica Moldova a depus cererea de aderare la UE în martie 2022 și i s-a acordat statutul de țară candidată în iunie 2022. Prima Conferință Interguvernamentală pentru începerea negocierilor între Uniunea Europeană și Republica Moldova a avut loc în iunie 2024.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.