Acasă Politic Maia Sandu: Vom merge înainte, cu pași hotărâți, spre marea familie europeană

Maia Sandu: Vom merge înainte, cu pași hotărâți, spre marea familie europeană

0

De Ziua Limbii Române, Președinta Maia Sandu l-a găzduit la Chișinău pe Președintele României, Klaus Iohannis. Potrivit oficialilor, vizita sa reafirmă sprijinul ferm și consistent al României pentru Republica Moldova.

„Astăzi, împreună, construim linii electrice și poduri peste Prut ca oamenii să fie și mai aproape. Renovăm grădinițe, case de cultură și îmbunătățim condițiile de viață din satele și orașele noastre. România este și principalul partener economic al Republicii Moldova. Mai mult de o treime din produsele noastre merg în România”, a declarat șefa statului.

Președinta Maia Sandu a mai subliniat că România, membră a Uniunii Europene din 2007, este și ancora Republicii Moldova în UE, susținând ferm parcursul nostru european. 

„Experiența României ne este de mare ajutor, iar cu acest sprijin, vom merge înainte cu pași hotărâți, asigurând prosperitatea și pacea cetățenilor noștri în marea familie europeană. Pentru cooperarea excelentă din ultimii patru ani, vă mulțumim, domnule Președinte!”, a mai afirmat șefa statului.

Tot astăzi, în cadrul vizitei, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și omologul ei român, Klaus Iohannis au semnat „Declarația comună privind cooperarea bilaterală pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova”.

Documentul definește și întărește colaborarea pentru a consolida și proteja democrația și stabilitatea țării noastre. Aflat în vizită la Chișinău, Klaus Iohannis a declarat că astăzi „trăim cea mai bună și prolifică perioadă în relațiile dintre România și Republica Moldova”.

De asemenea, președintele României, Klaus Iohannis, a cerut partenerilor internaționali să continue să acorde o asistență cuprinzătoare, predictibilă și susținută Republicii Moldova. Acest apel vine în special în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și al riscurilor asociate acestei situații complexe de securitate.

Precizăm că după declarațiile comune de presă, șefa statului Maia Sandu și președintele Klaus Iohannis au mers la  Aleea Clasicilor din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru a depune flori la bustul poetului Mihai Eminescu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.