Acasă Politic Maia Sandu// suntem mai liberi decât pe 7 iunie 2019. Dar statul...

Maia Sandu// suntem mai liberi decât pe 7 iunie 2019. Dar statul nostru este în continuare la cheremul unei grupări corupte, în frunte cu Igor Dodon

0

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, susține că regimul condus de Vladimir Plahotniuc a fost debarcat de oameni, și nu de politicieni. Fosta șefă a Cabinetului de miniștri este de părere că, deși „suntem mai liberi decât pe 7 iunie 2019”, statul este în continuare la cheremul „unei grupări corupte, în frunte cu Igor Dodon”.

„Știu că astăzi mulți se vor lăuda că l-au alungat pe Plahotniuc de la putere. De fapt, cei care l-au fugărit pe Plahotniuc au fost oamenii acestei țări. Anume lor vreau să le mulțumesc pentru curaj, rezistență și unitate. Vă mulțumesc, oameni dragi! Acum un an, datorită vouă, am reușit să alungăm de la putere cel mai autoritar regim din ultimele trei decenii. A fost o decizie foarte grea pentru noi să-i „smulgem” pe socialiști din brațele lui Plahotniuc și să votăm împreună debarcarea acestuia de la putere. Dar, după multe consultări cu oamenii, am făcut acest pas”, a scris Maia Sandu.

Totodată, președinta PAS a enumerat motivele care au stat la baza deciziei de a face front comun cu PSRM.

„Am făcut acest pas pentru a pune capăt fricii și terorii. Pentru a proteja oamenii de afaceri de poftele nelimitate ale oligarhului. Pentru a stopa hărțuirea primarilor, medicilor și profesorilor, care refuzau să facă jocul regimului. Pentru a stopa filarea ziariștilor și a oamenilor care se opuneau regimului. Pentru a opri încarcerarea celor care protestau împotriva dictatorului. Pentru a le reda oamenilor libertatea de a vorbi cu glas tare despre guvernare. Pentru a înlătura sistemul mafiot care sufoca întreaga țară”

În cele din urmă, Maia Sandu afirmă că actuala guvernare nu permite țării să se dezvolte, așa că în etapa următoare Igor Dodon ar trebui alungat de la putere.

„Astăzi suntem mai liberi decât pe 7 iunie 2019. Dar statul nostru este în continuare la cheremul unei grupări corupte, în frunte cu Igor Dodon, care, prin lăcomia și incompetența sa, nu permite țării să se dezvolte și oamenilor să trăiască bine. Acum trebuie să facem următorul pas – să-l alungăm pe Dodon de la putere și să facem ordine până la capăt, așa cum am promis în iunie 2019”

Amintim că, astăzi, se face un an de la răsturnarea regimului condus de fostul lider al democraților, Vladimir Plahotniuc.

Pe 8 iunie 2019, deputații PSRM, PAS și Platforma DA s-au întrunit în ședința plenară a Parlamentului și au votat alegerea Zinaidei Greceanîi în funcția de speaker și a Maiei Sandu – în cea de prim-ministru.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.