Acasă Politic Maia Sandu e absolut sigură că locul lui Plahotniuc este la închisoare

Maia Sandu e absolut sigură că locul lui Plahotniuc este la închisoare

0

Preşedintele ales Maia Sandu „este absolut sigură, ca şi toţi oamenii din Moldova, că locul lui Vlad Plahotniuc este în închisoare. Potrivit Infotag, despre aceasta ea a anunţat la prima conferinţă de presă, organizată luni, în calitate de preşedinte ales.

Potrivit ei, faptul că fostul preşedinte PDM nu a fost încă adus în faţa justiţiei nu oferă un motiv „pentru a judeca fiabilitatea partenerilor occidentali într-o situaţie în care autorităţile de anchetă moldoveneşti par să nu fie prea interesate de întoarcerea acestuia acasă”.

„Voi discuta acest lucru cu autorităţile responsabile pentru frauda bancă cu scopul de a găsi o modalitate de a recupera banii.

Am început deja un dialog cu unii parteneri externi pentru a înţelege cum ne pot ajuta. Dar este nevoie de un efort reciproc aici.

Când am fost prim-ministru şi am ridicat acest subiect împreună cu partenerii, mi s-a spus că sunt necesare dovezi clare din partea Moldovei, astfel încât să poată începe o anchetă”, a spus Sandu.

Ea a menţionat că, în calitate de preşedintă, „va continua să coopereze cu alte ţări, în special cu cele în care (cei implicaţi în furtul unui miliard -„I.”) aveau proprietăţi, conturi pentru a primi asistenţă în restituirea fondurilor (furate)”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.