Acasă Politic Maia Sandu, despre proiectul PSRM „privind statutul limbii ruse”: Politicienii corupți vin...

Maia Sandu, despre proiectul PSRM „privind statutul limbii ruse”: Politicienii corupți vin cu inițiative care să-i divizeze pe oameni

0

Maia Sandu susține că scopul proiectului de lege al PSRM cu privire la oferirea unui statut special pentru limba rusă pe teritoriul R.Moldova urmărește scopul de a diviza societatea. Potrivit președintelui ales, astfel de subiecte se folosesc permanent de politicienii corupți pentru ca oamenii să uite de subiecte importante, precum reforma justiției și lupta cu corupția, transmite SafeNews.md cu referire la newsin.md.

„Știu de ce fac socialiștii acest lucru. Socialiștii s-au speriat pentru că au văzut în aceste alegeri că oamenii s-au unit, că societatea a lăsat la o parte diferențele și s-a unit pentru o agendă comună, și anume pentru a combate corupție, pentru a face reforma justiției, a face ordine în țară, pentru a crea un stat căre să ofere perspective și oportunități econimice aici, acasă. De fiecare dată când politicienii corupți din R.Moldova văd că există această posibilitate să se unească oamenii buni, atunci ei vin cu inițiative care să-i divizeze pe oameni. Aceasta este situația cu care ne confuntăm acum”, a declarat ea în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit președintelui ales, acest proiect de lege reprezintă o încercare de a pune oamenii pe baricade: „Se face pentru ca oamenii să uite de obiectivul de a lupta cu hoții, de a-i alunga de la guvernare”.

În acest sens, Maia Sandu a venit cu un apel în adresa cetățenilor să nu fie lăsați provocați și „să țină minte că obiectivul comun este să construim o țară bună pentru toți”.

Amintim că deputații socialiști Adrian Lebedinschi, Vasile Bolea și Bogdan Țîrdea au înregistrat un proiect de lege ce ar oferi statut special limbii ruse pe teritoriul R.Moldova. Potrivit documentului înregistrat la secretariatul Parlamentului, cunoașterea limbii ruse ar urma să devină obligatorie pentru funcționarii de stat, și asta pentru că cei din urmă vor fi obligați să răspundă la cererile cetățenilor în limba în care a fost făcută adresarea.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.