Acasă Politic Maia Sandu, despre eliberarea lui Platon: Dodon eliberează hoții, unul câte unul

Maia Sandu, despre eliberarea lui Platon: Dodon eliberează hoții, unul câte unul

0

Veaceslav Platon a fost eliberat din pușcărie de „justiția lui Igor Dodon”, iar banii pe care i-ar fi furat omul de afaceri îi vor întoarce cetățenii R. Moldova. Declarația a fost făcută de către liderul PAS, Maia Sandu, după ce astăzi Veaceslav Platon a fost eliberat din închisoare, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.

„Justiția lui Igor Dodon în acțiune. În timp ce sute de mii de oameni au rămas fără surse de venit și trec prin zile negre, numărând fiecare leu, hoții care au preluat bănci și companii de asigurări, au cumpărat deputați, judecători, procurori, au spălat miliarde de bani murdari sunt lăsați în libertate ca să continue aceste fărădelegi. Dodon îi eliberează pe toți, unul câte unul”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Aceasta mai declară că justiția lui Dodon este lăsată la cheremul unor „grupări criminale”. 

„Aceasta este justiția lui Igor Dodon. O justiție care a rămas la cheremul grupărilor criminale. Nici procurorii care închid ochii la scheme de delapidare, nici judecătorii care iau decizii la comandă și nici politicienii care spun că țin situația sub control nu plătesc pentru banii furați din bănci, pentru deciziile curților internaționale de arbitraj și nici pentru despăgubirile de la CEDO. Acești bani îi plătim noi, cetățenii”, a mai scris Sandu. 

Amintim că Veaceslav Platon a fost eliberat astăzi din închisoare după ce a fost examinat demersul de reexaminare al dosarului depus de procurorul general Alerxandr Stoianoglo.

Anterior, deputatul PAS, Sergiu Litvinenco a cerut explicații Procurorului General care sunt temeiurile pentru ca supranumitul „raiderul nr.1 în spațiul CSI”, Veaceslav Platon să fie eliberat din închisoare. Legiuitorul susține că există riscul ca eliberarea lui Platon să aibă un efect catastrofal asupra economiei și a sistemului financiar-bancar al Republicii Moldova.

Deschide.MD a scris acum patru zile că controversatul om de afaceri Veaceslav Platon ar putea ieși curând din pușcărie. Asta după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a depus un demers privind suspendarea executării sentinței.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.