Acasă Politic Maia Sandu cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru oamenii în etate...

Maia Sandu cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru oamenii în etate care locuiesc singuri

0

Partidul Acțiune și Solidaritate cere Guvernului să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în etate care locuiesc singuri. Despre acestă inițiativă a anunțat, într-un live pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu.

„Trebuie să-i ajutăm pe oamenii în vârstă să se izoleze. Să facem cumpărăturile pentru ei, să le achităm facturile, să ne asigurăm că ei nu trebuie să iasă din casă sau din curte”, a declarat fosta prim-ministră. Pentru protejarea persoanelor în vârstă care locuiesc singure, fără ajutorul familiei, PAS solicită guvernului de urgență:

1. să majoreze Fondul pentru Ajutor Material și să procure pachete alimentare pentru toți oamenii în vârstă care locuiesc singuri. Aceste pachete alimentare pot fi procurate de autoritățile raionale și distribuite de către fiecare primărie;

2. să se asigure că persoanele în vârstă și persoanele cu dizabilități care beneficiază de ajutor la domiciliu nu rămân fără sprijin în aceste zile și că lucrătorii sociali sunt protejați ca să nu se îmbolnăvească ei și să nu-i îmbolnăvească pe cei de care îngrijesc. Toți acești oameni trebuie monitorizați zilnic la telefon”, a menționat lidera PAS, Maia Sandu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.