Acasă Politic MAEIE după retragerea lui Ulianovschi din cursa pentru funcția de Director General...

MAEIE după retragerea lui Ulianovschi din cursa pentru funcția de Director General al OMC

0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene vine cu precizări după ce ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, candidat la Șefia Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), a anunțat astăzi retragerea sa din cursa mondială în acest concurs unde au participat alți 7 candidați din Arabia Saudită, Kenya, Nigeria, Egipt, Marea Britanie, Coreea de Sud și Mexic fiind primul candidat al Europei Centrale și de Est, care participă pentru prima dată în istoria sistemului mondial de comerț în această competiție de top mondial.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a oferit această platformă domnului Tudor Ulianovschi înaintând candidatura acestuia la funcția de Director al OMC, fiind o oportunitate care în mod cert a oferit vizibilitate țării noastre pe plan extern.

La moment, MAEIE se concentrează pe etapele ulterioare de identificare a viitorului Director al Organizației Mondiale a Comerțului, o structură internațională importantă pentru Republica Moldova și comerțul mondial, în cadrul căreia urmează să fie găsite soluții practice de redresare economică în perioadă pandemică, în corespundere cu interesele țării noastre”, este precizarea MAEIE. 

Amintim că, Tudor Ulianovschi preciza astăzi că „presiunile politice de la nivel național, gelozia și răzbunarea fie personală, fie de natură politică a unor demnitari de stat de nivel înalt au determinat diplomația Republicii Moldova să nu promoveze candidatura sa”. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.