Acasă Politic MAEIE: „Ambasada Rusiei a informat că deputații ruși, observatori la alegerile din...

MAEIE: „Ambasada Rusiei a informat că deputații ruși, observatori la alegerile din Transnistria ar fi venit la o conferință internațională”

0

Presa din regiunea transnistreană a prezentat vizita a doi deputați ai Dumei de Stat din Rusia, Artiom Turov și Serghei Cijov, în regiunea separatistă drept o vizită de observare la alegerile neconstituționale din regiune care s-au desfășurat pe 29 noiembrie. Presa din Transnistria prezentat aflarea acestor oficiali ruși la alegeri drept o legitimare a scrutinului și ca acesta s-ar fi desfășurat în conformitate cu normele legale internaționale și ale regiunii separatiste.

Deschide.MD a cerut o poziție din partea MAEIE cu privire la prezența deputaților ruși în regiunea transnistreană.

Din răspunsul primit aflăm că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost informat pe data de 26 noiembrie curent despre vizita preconizată în perioada 27 noiembrie – 2 decembrie a unei delegații din cadrul Adunării Federale a Federației Ruse în legătură cu participarea la o conferință internațională. 

În acest sens, MAEIE a solicitat informații suplimentare de la Ambasada Federației Ruse la Chișinău privind conferința internațională și evenimentele comemorative la care urmează să participe delegația respectivă, în mod special: organizatorii, agenda/programul și tematica conferinței, precum și motivul evenimentelor comemorative și locul de desfășurare a acestora. La moment nu a fost recepționată o informație suplimentară.

Totodată, MAEIE informează că la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce privește expertiza actelor de călătorie și verificarea documentelor justificative ține de competența Poliției de Frontieră, care execută hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică pe domeniul de competență.

Precizăm la alegerile neconstituționale în Sovietul Suprem au participat 27,79% din alegători, ceea ce reprezintă 115, 205 de persoane cu pașapoarte separatiste. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.