Acasă Social MAE a refuzat acreditarea unui corespondent al agenției de presă RIA Novosti

MAE a refuzat acreditarea unui corespondent al agenției de presă RIA Novosti

0

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a refuzat să acorde acreditare unui corespondent al agenției de presă RIA Novosti pentru a relata despre alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Instituția a invocat neconformitatea cererii cu legislația țării.

„Având în vedere prevederile legislației naționale, solicitarea dumneavoastră a fost respinsă, deoarece nu îndeplinește cerințele privind acreditarea jurnaliștilor străini în Republica Moldova”, se arată în răspunsul MAE, care a fost confirmat pentru IPN.

Refuzul MAE de a oferi acreditare corespondentului RIA Novosti are la bază avizul negativ al Serviciului de Informații și Securitate, având în vedere că RIA Novosti se află sub sancțiuni internaționale.

La 25 septembrie, SIS a solicitat operatorilor blocarea accesului utilizatorilor din Moldova la portalul ria.ru și alte șase pagini web pe motiv că ar reprezenta riscuri în adresa securității naționale, prin intermediul acestora fiind distribuite mai multe falsuri.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.