Acasă Comunicate de presă Locuitorii din Orhei, afectați de majorarea tarifelor la apă și canalizare de...

Locuitorii din Orhei, afectați de majorarea tarifelor la apă și canalizare de către ANRE, vor primi compensații de la primărie și de la Ilan Șor

0

Primarul municipiului Orhei, Tatiana Cociu, a făcut precizări privind recenta majorare a tarifelor la apă și canalizare în Orhei și a anunțat un nou sprijin din partea echipei lui Ilan Șor. Ea a subliniat că Primăria face tot posibilul pentru a diminua impactul acestei majorări asupra bugetului familiilor, dar a atras atenția asupra faptului că stabilirea tarifelor nu este de competența autorităților locale, ci de competența Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

„Deja de 5 ani, municipiile din țară, precum și municipiul Orhei, au fost lipsite de competențele de a stabili tarifele pentru apă și canalizare. Aceste funcții au fost transferate către ANRE. Doar această instituție stabilește prețurile la apă în baza calculelor economice și a altor factori, asupra cărora, din păcate, noi, Primăria și Consiliul Municipal, nu avem nicio influență. Cu toate acestea, echipa noastră lucrează din greu pentru a ține costurile utilităților sub control. Știu cât de important este să menținem prețul apei accesibil pentru toți locuitorii noștri. De aceea, acum lucrăm pentru a compensa o parte din cheltuielile fiecărui consumator din Orhei”, a declarat primarul.

Cociu a menționat că, datorită susținerii primarului de onoare al Orheiului, Ilan Șor, municipalitatea deja compensează o parte din cheltuielile pentru utilitățile publice, oferind gratuit fiecărui locuitor din Orhei 4 metri cubi de apă.

Tatiana Cociu a mai spus că după ce ANRE a introdus noile tarife, fiecare locuitor va primi o nouă compensație.

„În legătură cu introducerea noilor tarife de către ANRE, fiecare locuitor din Orhei, iarăși cu sprijinul lui Ilan Șor, va primi o compensație de 6 metri cubi de apă. Și aceasta este doar prima etapă. În curând, echipa noastră va găsi soluții pentru a compensa mai mult. Și sperăm că acest proiect va fi aprobat cât mai curând de consilierii municipali”, a spus ea. Primarul Tatiana Cociu a menționat și alte inițiative de susținere a locuitorilor, cum ar fi suplimentul la pensii în valoare de 2000 de lei, oferit grație eforturilor lui Ilan Șor. Ea a subliniat că bunăstarea fiecărui locuitor din Orhei este extrem de importantă pentru echipa municipală și că se va căuta orice modalitate de a ușura viața locuitorilor.

La final, ea i-a îndemnat pe cei care critică administrația locală să promoveze bunăstarea locuitorilor și să nu mai facă PR pe seama echipei lui Ilan Șor din Orhei. Cociu a subliniat că echipa din Orhei este mândră de munca sa onestă și conștiincioasă, după ce a implementat sute de proiecte de infrastructură și sociale în beneficiul societății:

„Când ne jignesc, să se gândească cu ce au contribuit ei la bunăstarea locuitorilor orașului. Spre deosebire de ei, echipa lui Ilan Șor din Orhei, are de ce să fie mândră”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.