Acasă Extern Lloyd Austin anunţă, într-o vizită la Kiev, un ajutor în valoare de...

Lloyd Austin anunţă, într-o vizită la Kiev, un ajutor în valoare de 400 de milioane de dolari destinat Ucrainei

0

Secretarul american al Apărării Lloyd Austin a fost primit de către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi omologul său Rustem Umerov şi a anunţat un nou ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari destinat Kievului, relatează canalul de știri Euronews, citat de news.ro.

”Am revenit în Ucraina a patra oară ca secretar al Apărării, pentru a arăta că Statele Unite, alături de comunitatea internaţională, continuă să susţină Ucraina”, a scris pe X şeful Pentagonului.

”Sub conducerea lui Joe Biden, Statele Unite continuă să-şi crească susţinerea Ucrainei. Azi vreau să anunţ atribuirea unui program de ajutor prezidenţial (în valoare) de 400 de milioane de dolari (constând) în muniţie, echipamente militare şi armament destinate Ucrainei”, a anunţat el în cursul unei întâlniri cu Volodimir Zelenski.

Statele Unite înţeleg perfect consecinţele războilui lui Vladimir Putin asupra Ucrainei şi întregii lumi, a subliniat el.

”Vom continua să furnizăm o asistnţă conform Acordului bilateral de Securitate pe care l-aţi semnat cu preşedintele (american Joe) Biden”, i-a spus Lloyd Austin lui Volodimir Zelenski.

Vizita lui Lloyd Austin intervine înaintea alegerilor prezidenţiale americane de la 5 noiembrie, în cursul căreia fostul preşedinte Donald Trump, candidatul republican la preşedinţie, încearcă să fie reales într-o cursă strânsă împotriva vicepreşdintei în exerciţiu Kamala Harris, candidata democrată la preşedinţie.

Donald Trunp a anunţat că va fi mai reticent decât Joe Biden în continuarea susţinerii Ucrainei, cee ce ar putea lăsa Kievul fără cel mai mai mare susţinător militar şi financiar.

”Am văzut o susţinere bipartizană a Ucrainei în cursul ultimlor doi ani şi jumătate şi mă aştept deplin să continuăm să vedem o susţinere bipartizan în Congres”, a declarat Lloyd Austin, încercând să minimalizeze aceste îngrijorări.

Generalul cu patru stele în retragere a fost unul dintre cei mai fervenţăi apărători ai Ucrainei şi a contribuit la înfiinţarea unei coaliţii de zeci de ţări care a furnizat Kievului armament care l-au ajutat să aplice lovituri grele forţelor ruse.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.