Acasă Politic VIDEO// Pro Moldova propune neimpozitarea sumelor pentru testele COVID-19 plătite de angajator

VIDEO// Pro Moldova propune neimpozitarea sumelor pentru testele COVID-19 plătite de angajator

0

Partidul Pro Moldova vine cu o inițiativă legislativă de completare și modificare a Codului Fiscal, așa încât, pentru perioada excepțională în sănătate, costurile pentru testarea angajaților la virusul SARS-CoV-2, suportate de angajator, să fie considerate facilități neimpozabile și să fie scutite de plata impozitelor. Potrivit liderului Pro Moldova, Andrian Candu, inițiativa vine să faciliteze și să încurajeze angajatorii, indiferent de forma de organizare, să achite testele pentru salariați, respectiv vine să încurajeze și testarea în masă a populației. 

Potrivit politicianului, în condițiile în care statul nu vrea să facă testări suficiente, iar situația legată de sănătatea publică este într-o degradare continuu din cauza inacțiunilor guvernării, această responsabilitate poate fi împărțită cu angajatorii, cu o condiție – cheltuielile respective să nu fie puse pe umerii agenților economici și instituțiilor bugetare.

Astăzi, în cazul în care un agent economic, angajator, ar vrea să achite testele făcute de salariați, aceste costuri sunt impozitate.

„Dacă un agent economic ar vrea să achite 600 de lei și să ofere posibilitatea ca o parte din angajați să fie testați, statul ar impozita și angajatorul, și salariatul cu impozit pe venit și contribuții de asigurări sociale”, a adăugat Adrian Candu.

De asemenea, prin prezentul proiect de lege, Guvernul va fi obligat să asigure rambursarea banilor achitați, de facto, de către salariați în contul impozitelor și contribuțiilor sociale și medicale până la intrarea în vigoare a prezentei legi.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.