Acasă Politic Litvinenco despre angajările în PG: ”Persoane cu grave probleme de integritate sunt...

Litvinenco despre angajările în PG: ”Persoane cu grave probleme de integritate sunt promovate în funcții importante”

0

”În funcțiile cheie din Procuratură sunt promovați în continuare oameni despre care presa de investigație a scris că ar avea grave probleme de integritate!” Afirmația îi aparține deputatului Sergiu Litvinenco care a a publicat un mesaj pe pagina sa de facebook. Acesta susține că ”din păcate, lucrurile în Procuratură se agravează pe zi ce trece.”

Acest lucru se vede cu ochiul liber când te uiți la deciziile luate, inclusiv în cazul ”kuliokului” în care procurorii nu au văzut nimic ilegal în faptul că un fost ”coordonator al alianței de guvernare” (Plahotniuc) a încercat să-i dea mită unui ditamai președinte de țară (Dodon).
În afară de alte motive, agravarea situației este determinată și de ”politica de cadre” care există la moment în Procuratură. Persoane cu grave probleme de integritate sunt promovate în funcții importante; apropo, de câți ani are totuși nevoie ANI-ul să dea într-un final o decizie privind presupusele averi nedeclarate ale adjunctului Procurorului General Ruslan Popov? a scris Litvinenco.

Deputatul susține că în ceea ce privește promovarea procurorilor există îngrijorări serioase.

Cât privește promovarea procurorilor există îngrijorări serioase atât în interiorul Procuraturii (în rândul celor onești desigur), cât și în afara acesteia legată de probabilitatea promovării la PCCOCS a doi procurori despre care presa de investigație (rise, zdg, anticorupție) a scris că ar avea probleme grave de integritate. Este vorba de Renata Anici și Pavel Vinițchi. În cazul Renatei Anici, potrivit presei de investigație, aceasta ar fi declarat o donație de 100 000 lei de la o persoană fizică; iar pe rolul Procuraturii Anticorupție au fost cel puțin 2 dosare penale în privința ei. În ceea ce-l privește pe Pavel Vinițchi, RISE a publicat investigația „Șpagă pentru droguri” unde apare numele acestui procuror și o notă informativă în care sunt descrise ilegalitățile grave comise de el. Mai multe detalii pot fi găsite printr-o simplă accesare a google-ului. Din informația de care dispun și în privința lui Pavel Vinițchi există (sau au existat) cauze penale privind acte de corupție.

Acesta mai scrie că nu poți să ai un rezultat palpabil în lupta împotriva corupției (chiar și împotriva corupției mici cu care, din care se pare, încearcă să se bată actualul Procuror General) dacă în funcții cheie sunt promovați oameni care nu au nimic în comun cu corectitudinea, onestitatea, integritatea, dorința de dreptate. Dimpotrivă, va eșua lamentabil.

Dacă Dodon de teama venirii unui procuror independent, care probabil i-ar fi pus deja cătușele în legătură cu cazul ”kuliokului” și încă multe alte ilegalități comise de acesta în trecut, nu dădea jos Guvernul Maia Sandu în noiembrie 2019, eram deja pe ultima sută de metri în ceea ce privește procesul de evaluare a procurorilor de către experți străini și, cu siguranță, scăpam de majoritatea corupților din instituțiile de drept care în continuare sugrumă această țară și își bat joc de oameni. Va trebui să revenim neapărat, or altă cale nu există, a punctat deputatul PAS.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.