Acasă Extern Lituania își întărește granița cu Rusia și își pregătește podurile pentru a...

Lituania își întărește granița cu Rusia și își pregătește podurile pentru a fi aruncate în aer în cazul unei invazii

0

Lituania se pregătește să facă față unei posibile invazii a teritoriului său de către armata rusă. Țara baltică, membră a NATO din 2004, și-a întărit granița cu Rusia și a întărit securitatea în toate regiunile sale de graniță pentru a descuraja Kremlinul de orice încercare de a-i invada teritoriul, potrivit Rador Radio România.

Printre măsurile adoptate, Lituania a fortificat podurile care leagă țara de enclava rusă Kaliningrad și s-a pregătit chiar să arunce în aer acele poduri, dacă ar fi necesar.

„Lituania a fortificat un alt pod peste râul Nemunas pe traseul care duce la Kaliningrad. Fortificațiile progresează conform planului, iar unele poduri sunt planificate pentru demolare. Fortificațiile vor fi susținute de foc, dacă este necesar, pentru a opri și a distruge inamicul”, a informat Ministerul lituanian al Apărării pe rețelele de socializare într-un mesaj însoțit de o imagine a fortificațiilor construite pe unul dintre acele poduri către Kaliningrad.

Şi Polonia își întărește și granița cu Rusia pentru a se apăra de amenințarea lui Vladimir Putin. Ministrul adjunct al Apărării polonez Cezary Tomczyk a anunțat marți că planurile de construire a fortificațiilor cunoscute sub numele de „Scutul estic” de-a lungul granițelor Poloniei cu Rusia și Belarus vor fi activate „imediat” în loc să aștepte până anul viitor, așa cum era planificat.

La rândul ei, Rusia a început manevre militare în Marea Baltică. Douăzeci de elicoptere de aviație navală din Flota Baltică a Marinei Ruse participă la exercițiile de detectare și vânare a submarinelor și navelor de suprafață care au început miercuri în Marea Baltică, potrivit comandamentului militar rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.