Acasă Sport Lista sportivilor ce participă la Jocurile Olimpice, întocmită de CNOS

Lista sportivilor ce participă la Jocurile Olimpice, întocmită de CNOS

0

Federaţiile sportive care susţin că Comitetul Naţional Olimpic Sportiv (CNOS), de dragul economiei de bani, nu vrea să includă mai mulţi antrenori în delegaţia moldovenească, fie nu cunosc regulile, fie nu vor să intre în nuanţele pregătirii şi organizării Jocurilor Olimpice.

Potrivit membrului Comitetului Executiv al Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene, vicecampioan al Campionatului European de scrimă pentru juniori, Cristinei Vasilianov, a menționat că Jocurile Olimpice sunt un spectacol sportiv complex, iar pregătirile pentru ele încep imediat ce se stinge flacăra jocurilor precedente, scrie Infotag.md.

„Acest lucru nu este absolut adevărat! Jocurile Olimpice sunt un spectacol sportiv complex, iar pregătirile pentru ele încep imediat ce se stinge flacăra Jocurilor Olimpice precedente. În afară de componenta sportivă, jocurile implică o serie întreagă de alţi factori: înregistrarea delegaţiei, inclusiv acreditarea, cunoaşterea a tot felul de structuri, fie că este vorba de logistică, protocoale, ceremonii, dopaj, medicină, transport, securitate, finanţe”, a explicat Cristina Vasilianov.

Lista extinsă a sportivilor candidaţi la Jocurile Olimpice a fost întocmită de Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv împreună cu federaţiile naţionale.

„Lucrările pentru compilarea acesteia au început cu mai bine de un an în urmă. Dar ultima zi pentru a o trimite organizatorilor olimpici a fost 24 martie 2024. După această dată, sistemul este blocat şi nu avem voie să adăugăm noi nume pe listă. De aceea, am inclus toţi sportivii şi oficialii imaginabili şi inimaginabili în lista extinsă. În total, mai mult de 180 de persoane”, a subliniat Cristina Vasilianov.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.