Acasă Politic Liderii Blocului ACUM despre numirea lui Vladislav Clima la şefia Curţii de...

Liderii Blocului ACUM despre numirea lui Vladislav Clima la şefia Curţii de Apel Chişinău: ”Din nou, a fost tranzacționată justiția”

0

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, susține că trăiește un sentiment de umilință în legătura cu decizia de azi a CSM prin care Vladislav Clima, magistratul care a menținut hotărârea de invalidare a scrutinului din Chișinău din 2018, a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unei intervenții live pe rețele sociale.

Este o zi tristă, una neagră pentru Republica Moldova. Este ziua în care, din nou, a fost tranzacționată justiția… La Curtea de Apel Chișinău a ajuns un individ care acum doi ani decidea, fără niciun fel de Dumnezeu, să anuleze votul a sute de mii de oameni de la Chișinău… A fost o lovitură dură dată democrației, statului de drept, o lovitură dată Republicii Moldova și cetățenilor săi… Acest individ ajunge președinte al Curții de Apel sub concursul plenar și controlul lui Igor Dodon”, a declarat el.

Nici Maia Sandu, lidera PAS nu a ezitat să vină cu o reacție la această desemnare. Potrivit politicianului, „Dodon „curăță” justiția, promovând în funcții de răspundere „slugile lui Plahotniuc”.

Igor Dodon, timp de patru ani de mandat, la indicația lui Plahotniuc, a numit în funcție de judecători o mulțime de oameni corupți. Și acum tot pe aceștia îi promovează. Judecătorul Clima, unul dintre cei care au menținut decizia de anulare a alegerilor în mun. Chișinău (din 2018, când a ieșit învingător Andrei Năstase, nota red.), a fost propus azi de CSM pentru a fi numit președinte al Curții de Apel Chișinău. Cineva mai are dubii că anularea alegerilor din Chișinău a fost un complot comun al lui Plahotniuc și Dodon?”, a scris lidera PAS.

Amintim că CSM l-a propus pe judecătorul Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău. Clima a fost președintele completului de judecată de la Curtea de Apel Chișinău care în 2018 a dispus anularea alegerilor din capitală când victoria a fost obținută de către liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.