Acasă Social Licitație cu un sigur concurent: francezii “seduși” de Maia Sandu sunt tot...

Licitație cu un sigur concurent: francezii “seduși” de Maia Sandu sunt tot mai aproape de preluarea spațiilor comerciale de la AIC

0

Compania franceză Lagardere, ai cărei reprezentanți au afirmat că au venit la Chișinău fiind seduși de Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, este singura înscrisă la concursul dubios pentru închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Informația ne-a fost confirmată de către responsabilii de la Aeroportul Internațional Chișinău, astăzi fiind ultima zi pentru depunerea actelor.

Anunțarea rezultatelor va avea loc săptămâna viitoare, după primul tur al alegerilor prezidențiale.

Amintim că sediul Lagardere este înregistrat într-un cămin din sectorul Buiucani al capitalei.

Potrivit mai multor declarații publice, caietul de sarcini și condițiile legale pentru licitație și închirierea spațiilor au fost elaborate în așa fel încât doar compania Lagardere să se poată califica.

Este de menționat că de licitație au fost interesați și alți ofertanți, însă condițiile impuse nu le-au permis să participe.

Nu în ultimul rând, amintim că Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, s-a prezentat ca principalul inițiator și organizator al licitației, chiar a avut o întâlnire cu partenerii Lagardere, după care s-a retras, menționând că de licitație se ocupă APP. La rândul său, în urma scandalurilor publice legate de licitație, Roman Cojuhari, directorul APP, a declarat că responsabili de organizarea licitației sunt membrii Comisiei de licitație de la AIC, responsabilitatea aparținând integral acestora.

Sursa: Telegraph.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.