Acasă Economic Leul moldovenesc, în circulație de 28 de ani: Evenimentele organizate

Leul moldovenesc, în circulație de 28 de ani: Evenimentele organizate

0

Banca Națională a Moldovei (BNM) va organiza luni, 29 noiembrie, mai multe evenimente dedicate aniversării a 28-a de la introducerea leului moldovenesc.

Cu această ocazie guvernatorul BNM, Octavian Armașu subliniază că punerea în circulație, în urmă cu 28 de ani, a monedei naționale – leul moldovenesc –  a devenit parte a istoriei noastre alături de alte atribute statale care ne determină ca țară suverană și independentă.

„Moneda națională este nu doar un atribut al statului, dar joacă un rol foarte important în economie. Sporirea calității monedei naționale și a nivelului de utilizare a plăților fără numerar reprezintă unul din obiectivele strategice ale BNM”, afirmă șeful băncii centrale.

Startul aniversării va fi dat de un eveniment de lansare a unor monede comemorative și jubiliare, care se va desfășura la Biblioteca Națională. Evenimentul va fi transmis în direct pe pagina web a BNM și profilurile sale din rețelele de socializare (Facebook și Youtube).

Tot luni, la muzeul Băncii Naționale a Moldovei, între orele 13:00 și 17:00, va avea loc o expoziție, la care vizitatorii vor putea să se familiarizeze cu istoria monedei naționale. 

Menționăm că va fi permis accesul a câte 10 persoane în grup, care vor prezenta certificatul de vaccinare sau testul negativ COVID-19, cu excepția copiilor. Toți participanții vor purta mască de protecție. O vizită va dura 30 de minute. 

Doritorii se pot înregistra la adresa electronică [email protected] până pe 28 noiembrie 2021 (inclusiv).

Leul moldovenesc a fost introdus în circulație pe 29 noiembrie 1993, iar timp de 28 de ani s-a modernizat în mod constant.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.