Un al treilea grup de voluntari format din cetățenir ucraineni care trăiesc în străinătate va semna contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei la sfârșitul lunii februarie.
Informația a fost dată publicității de ambasadorul Ucrainei în Polonia, Vasil Bodnar. Potrivit acestuia, contractual îi va include și pe cei care nu au avut timp să ajungă la Lublin în timpul semnării contractelor de către cel de-al doilea val de cetățeni ucraineni, la 10 ianuarie, scrie Digi24.ro.
„Al treilea grup de voluntari va semna contracte la sfârșitul lunii februarie”, a spus Bodnar.
El a spus că se așteaptă ca tendința pozitivă de creștere a numărului de ucraineni din străinătate care vor semna contracte cu armata ucraineană să continue.
Diplomatul ucrainean a menționat că va fi, de asemenea, necesar să se gândească la modul de consolidare a campaniei de informare, astfel încât cât mai mulți cetățeni ucraineni din străinătate să primească informații despre activitatea centrului de recrutare din Lublin.
După cum a raportat agenția, la 12 noiembrie anul trecut și la 10 ianuarie anul acesta, primele două grupuri de voluntari din rândul ucrainenilor care trăiesc în străinătate au semnat contracte cu Forțele Armate ale Ucrainei.
Crearea Legiunii ucrainene a devenit cunoscută la începutul lunii iulie, când președintele Ucrainei Volodimir Zelenski și prim-ministrul polonez Donald Tusk au semnat un acord de securitate la Varșovia.
Unul dintre punctele acestuia este instruirea unităților militare ucrainene în Polonia.
Contracte. Ce presupune instrucția
Voluntarii din Legiunea ucraineană pot semna un contract pentru un an, trei ani sau până la sfârșitul unei perioade speciale. După semnarea contractelor cu forțele armate ucrainene, membrii Legiunii ucrainene sunt trimiși la un teren de antrenament de lângă Lublin pentru instruire. Instruirea este condusă de instructori din țările NATO într-o locație desemnată. După aceea, soldații care au nevoie de instruire separată în specializarea aleasă pot urma o instruire suplimentară în alte locuri.
În temeiul acordului bilateral, partea ucraineană pune la dispoziția voluntarilor Legiunii uniforme militare și medicamente, în timp ce partea poloneză asigură infrastructura, echipamentele și armele relevante pentru perioada de pregătire.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.