Acasă Social Legea privind dreptul de autor urmează a fi modificată

Legea privind dreptul de autor urmează a fi modificată

0

Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media a organizat consultări publice asupra inițiativei legislative pentru modificarea Legii privind dreptul de autor și drepturile conexe.

La discuții au participat deputați, reprezentanți ai Agenției de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), membri ai organizațiilor de gestiune colectivă, compozitori, scriitori, reprezentanți ai mediului de afaceri și altele.

În cadrul consultărilor au fost analizate propuneri pentru asigurarea funcționalității mecanismului de gestiune colectivă privind dreptul de autor și drepturile conexe, negocierea, colectarea, repartizarea și achitarea remunerațiilor datorate autorilor și titularilor de drepturi.

Președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a apreciat interesul participanților de a contribui la perfecționarea cadrului legal. „Vom analiza fiecare propunere înaintată de dumneavoastră. Contez pe buna intenție și sunt sigură că împreună vom reuși să îmbunătățim cadrul legal existent”, a spus Liliana Nicolaescu-Onofrei.

În perioada următoare, discuțiile pentru definitivarea acestei inițiative vor continua pe platforma Comisiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.