Acasă Social Laura Codruța Kovesi va efectua o vizită de lucru la Chișinău

Laura Codruța Kovesi va efectua o vizită de lucru la Chișinău

0

Laura Codruța Kovesi, șefa Parchetului European, va ajunge în perioada următoare la Chișinău. Vizita va avea loc în luna iulie curent sau în septembrie. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean.

Dorin Recean a menționat că a convenit cu Laura Codruța Kovesi, la Luxemburg, că va efectua o vizită în Republica Moldova, scrie newsmaker.md.

„Când am deschis negocierile, în cadrul conferinței interguvernamentale – la Luxemburg, cu mare plăcere am întâlnit-o pe doamna Codruța Kovesi și am convenit că fie în luna iulie, fie deja în luna septembrie va veni la Chișinău și vom avea întâlniri cu procurorii, cu judecătorii, cu INJ, cu cei de la Facultatea juridică de la USM ca să încurajăm oamenii să fie integri, să fie profesioniști și, foarte important ceea ce a menționat doamna Codruța Kovesi, curajoși”, a menționat Recean.

De menționat că, pe data de 25 iunie, la Luxemburg a avut loc prima conferință interguvernamentală Moldova-UE, care a marcat startul negocierilor de aderare la UE. Ca urmare a conferinței, șefa Parchetului European, Laura Codruța Kovesi, a făcut mai multe declarații pentru jurnaliștii din Republica Moldova. Laura Codruța Kovesi a anunțat când moldovenii pot apela la procurorii europeni și dacă procurorii europeni vor monitoriza felul în care Moldova utilizează banii alocați.

Ultima dată, Laura Codruța Kovesi a fost în Republica Moldova în iulie 2022.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.