Acasă Politic La Tiraspol se pregătește un nou dosar împotriva liderului comunist Oleg Horjan

La Tiraspol se pregătește un nou dosar împotriva liderului comunist Oleg Horjan

0

Administrația de la Tiraspol pregătește un nou dosar penal liderului comuniștilor transnistreni, Oleg Horjan, aflat de doi ani în închisoare pentru organizarea unui protest pașnic.

Noile acuzații țin de „jignirea președintelui rmn”: într-un articol de ziar, Horjan a spus că cei care fac parte din administrația transnistreană sunt niște „marionete”.

Avocatul lui Horjan spune că acuzația a venit exact în momentul în care politicianul de opoziție putea să ceară eliberarea anticipată, având în vedere că a stat deja în închisoare o treime din termenul stabilit. Atât susținătorii lui Horjan de la Tiraspol, cât și Chişinăul oficial tratează acest caz drept unul motivat politic. 

Administrația condusă de Vadim Krasnoselski a crescut în acest an presiunea asupra oponenților din regiunea separatistă în care în toamnă vor avea loc alegeri legislative, iar anul viitor – alegeri așa-zise prezidențiale.

Dosarele penale din ultimele luni deschise unor critici ai regimului țin de „extremism”. Cei vizați în aceste dosare preferă să plece de urgență din regiune, însă un activist civic, Ghenadi Ciorba, a fost totuși arestat, fiind acuzat de organizarea unui miting spontan la Râbnița. 

Mitingul a avut loc după ce administrația de la Tiraspol a anulat permisele de trecere a așa-numitei frontiere peste Nistru, iar oamenii care lucrau pe malul drept nu au mai putut ajunge la locul de muncă.

europalibera.org

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.