Acasă Extern Kievul investighează o presupusă execuţie a 16 prizonieri ucraineni de către soldaţi...

Kievul investighează o presupusă execuţie a 16 prizonieri ucraineni de către soldaţi ruşi

0

Autorităţile ucrainene investighează o presupusă execuţie de către militari ruşi a 16 soldaţi ucraineni care s-au predat în zona frontului de la Pokrovsk, în regiunea Doneţk (est), a anunţat miercuri procurorul general ucrainean Andrii Kostin, citat de EFE, transmite Agerpres.

Dacă se confirmă faptele şi identitatea protagoniştilor – care apar într-o înregistrare video postată marţi pe reţelele de socializare – aceasta ar fi, potrivit lui Kostin, „cel mai mare caz de execuţie a prizonierilor de război ucraineni pe front” de la începutul războiului.

Încă de la începutul invaziei militare ruse în februarie 2022, Ucraina a denunţat execuţiile a zeci de soldaţi neînarmaţi care au fost răniţi sau care s-au predat forţelor ruse. Unele dintre aceste execuţii au fost filmate, iar înregistrările au fost ulterior difuzate pe reţelele de socializare.

Kievul insistă că aceasta este o practică sistematică a ruşilor. Procurorul general Andrii Kostin a declarat că presupusa execuţie a celor 16 soldaţi ucraineni este „un alt indiciu că uciderea şi torturarea prizonierilor de război nu sunt incidente izolate”, ci „o politică deliberată a conducerii militare şi politice a Rusiei”.

Potrivit media ucrainene, execuţia celor 16 prizonieri a fost comisă în zona satelor Nikolaievka şi Suhoi Iar din sectorul Pokrovsk al frontului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.