Acasă Extern Kamala Harris nu se va întâlni cu Putin dacă Ucraina nu e...

Kamala Harris nu se va întâlni cu Putin dacă Ucraina nu e reprezentată

0

A rămas mai puţin de o lună până când America îşi va alege noul preşedinte. Iar fiecare dintre candidaţi face eforturi să ajungă la cât mai mulţi americani pe final de campanie.

Candidata democrată la Casa Albă, Kamala Harris, a declarat într-un interviu difuzat luni că, dacă va fi aleasă preşedinte, nu se va întâlni cu Vladimir Putin pentru negocieri de pace dacă Ucraina nu va fi şi ea reprezentată, transmite SafeNews.md cu referire la observatornews.ro.

„Nu bilateral, fără Ucraina, nu. Ucraina trebuie să aibă un cuvânt de spus în ceea ce priveşte viitorul Ucrainei”, a declarat vicepreşedintele american în cadrul emisiunii 60 Minutes de la CBS când a fost întrebată dacă s-ar întâlni faţă în faţă cu liderul rus pentru a negocia încetarea războiului.

Kamala Harris spune că nu se va întâlni cu Putin dacă Ucraina nu este reprezentată

„Ca preşedinte, ați sprijini efortul de extindere a NATO pentru a include Ucraina?”, a fost întrebată.

„Toate acestea sunt chestiuni pe care le vom aborda atunci când se va ajunge la acel punct. Chiar acum, susținem capacitatea Ucrainei de a se apăra împotriva agresiunii Rusiei. Vladimir Putin ar fi stat la Kiev chiar acum dacă Donald Trump ar fi fost președinte”, spune Kamala Harris.

Administraţia preşedintelui Joe Biden a respins anterior orice discuţii cu Putin. De asemenea, Harris şi-a reiterat criticile la adresa politicilor rivalului republican Donald Trump privind Ucraina, descriindu-le drept o „capitulare” în faţa invaziei lansate de Moscova în februarie 2022.

Trump a criticat anterior ajutorul militar şi financiar masiv al Washingtonului pentru Ucraina şi a insistat că ar putea ajunge rapid la un acord de pace cu Putin. Kievul se teme că un astfel de acord ar implica cedarea către Rusia a teritoriului din estul Ucrainei pe care l-a capturat de la invazie. Între timp, Harris a declarat că se va ocupa de oferta Ucrainei de a adera la alianţa militară NATO „dacă şi când se va ajunge la acel punct”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.