Acasă Politic Iurie Reniță prezintă noi probe împotriva lui Igor Dodon. Se cere anchetarea...

Iurie Reniță prezintă noi probe împotriva lui Igor Dodon. Se cere anchetarea președintelui pentru fals în declarații

0

Deputatul Iurie Reniță a prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva documente care atestă că soția președintelui Igor Dodon lua parte în anul 2015 la administrarea companiei „Exclusiv Media”, fondată de deputatul socialist Corneliu Furculiță, care este implicată în schema de spălare de bani din Bahamas.

Iurie Reniță susține că posedă un document, ce demostrează că Galinei Dodon i-a fost acordat dreptul la semnătură și ștampilă pentru administrarea conturilor companiei „Exclusiv Media” de la „Victoriabank”.

„Procuratura trebuie să continue investigarea în dosarul Bahamas. Îl așteptăm pe procurorul general în plenul Parlamentului cât mai curând”, a declarat astăzi Iurie Reniță în cadrul unui briefing de presă.

Acesta amintește că în 2015 Igor Dodon era președintele PSRM și deputat în Parlamentul R. Moldova.

„El era obligat să treacă în declarația sa cu privire la conflictele de interese personale faptul că soția sa este membru al organului de administrație al SRL „Exclusiv Media”, a declarat Reniță.

Potrivit deputatului, acțiunile lui Igor Dodon cad sub incidența de componență de infracțiuni a Art. 352 din Codul penal, falsul în declarații.

SafeNews.md amintește că Procuratura Anticorupție are în gestiune un dosar penal inițiat pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu implicarea companiei „Exclusiv Media” ce aparține deputatului socialist Corneliu Furculiță. Firma a luat împrumuturi de la offshore-ul „Westerby Limited” din Bahamas, în valoare de 1,5 milioane de euro. În dosar figurează numele mai multor deputați socialiști.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.