Acasă Politic Iurie Reniţă: Politica externă a Republicii Moldova este un eşec total

Iurie Reniţă: Politica externă a Republicii Moldova este un eşec total

0

Prezent în platoul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova a precizat că politica externă a Republicii Moldova este un fiasco, un eşec total,, iar termenul de „politică externă echilibrată” este o găselniţă rusească a lui Lavrov.

„Este un termen pe care îl foloseşte Lavrov şi care i l-a aruncat lui Dodon, care l-a prins ca pe o gogoaşă. Acest lucru ar însemna o situaţie pe care o avem, cu trupe ruse de ocupaţie”, a spus Iurie Reniţă.

Deputatul a menţionat că Republica Moldova este izolată, iar UE ne tratează pe măsura autorităţilor din Republica Moldova

„UE şi România şi-au schimbat retorica şi abordarea şi ajută cetăţenii, autorităţile locale şi fac corect. Nu poţi să susţii un guvern anti-românesc şi ar fi o mare eroare să îl susţii”, a declarat Iurie Reniţă.

Potrivit deputatului, Dodon şi Chicu au încercat să monopolizeze terminarea gazoductului Iaşi-Chişinău, şi gestul premierul de la Bucureşti de a nu veni la inaugurarea acestuia a fost unul corect.

„Pandemia, motivul pentru care premierul român nu a venit, a fost o chestiune ambalată frumos, dar apreciez gestul premierului de la Bucureşti”, a spus Iurie Reniţă, care a mai precizat că Republica Moldova înseamnă trei secunde întrevederi ale lui Dodon şi cinci secunde poze.

Potrivit deputatului, o politică externă coerentă se bazează pe un program naţional şi pe o conducere naţională, restul fiind gesturi care compromit imaginea Republicii Moldova.

„Îmi pare rău şi până astăzi că PD susţine acest regim nociv al lui Dodon”, a conchis Iurie Reniţă.

tvrmoldova.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.