Acasă Extern Iulia Navalnaia vrea să candideze la preşedinția Rusiei: „Epoca lui Putin se...

Iulia Navalnaia vrea să candideze la preşedinția Rusiei: „Epoca lui Putin se va încheia”

0

Iulia Navalnaia, văduva lui Alexei Navalnîi, a declarat într-un interviu pentru BBC că intenţionează să candideze pentru a deveni preşedintele Federației Ruse.

Navalnaia știe că riscă să fie arestată dacă se întoarce în Rusia, în timp ce președintele Putin este încă la putere. Administrația sa a acuzat-o de participare la extremism.

„Adversarul meu politic este Vladimir Putin. Şi voi face totul pentru ca regimul său să cadă cât mai curând posibil”, a afirmat ea, precizând că pentru moment poate face asta doar din afara țării.

În timp ce lansează Patriot, cartea de memorii pe care soțul ei o scria înainte să moară, Iulia Navalnaia își reafirmă planurile de a continua lupta acestuia pentru democrație.

Ea spune că atât timp cât Putin este la conducere, nu se poate întoarce. Dar Iulia așteaptă cu nerăbdare ziua care, crede ea, va veni inevitabil, când epoca Putin se va încheia și Rusia se va deschide din nou.

La fel ca soţul ei, Navalnaia crede că va exista şansa de a se organiza alegeri libere şi corecte. Când va fi momentul potrivit, „voi participa la alegeri… în calitate de candidat”, a declarat ea pentru BBC.

Reamintim, trei ani a durat din momentul în care Aleksei Navalnîi s-a întors în Rusia, știind bine că-l așteaptă închisoarea, până când autoritățile i-au anunțat moartea.

A devenit cel mai mare inamic al lui Vladimir Putin nu pentru că avea puterea financiară a unui oligarh, ci pentru că prin investigațiile și dezvăluirile sale a scos la lumină corupția regimului de la Kremlin.

Navalnîi a supraviețuit unei tentative de otrăvire cu Novicioc și a petrecut trei ani de închisoare în condiții greu de descris. UE a acuzat regimul de la Moscova pentru moartea disidentului rus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.