Acasă Extern ISW: Putin vrea să creeze mecanisme pentru intensificarea războiului cu Ucraina la...

ISW: Putin vrea să creeze mecanisme pentru intensificarea războiului cu Ucraina la summitul BRICS

0

Treizeci și șase de lideri mondiali, inclusiv din Republica Populară Chineză (RPC), India, Africa de Sud și Iran, au sosit la Kazan, Republica Tatarstan, pentru cel de-al 16-lea summit anual BRICS, în timpul căruia Rusia va încerca probabil să creeze mecanisme pentru a-și consolida eforturile militare în Ucraina, afirmă cea mai recentă analiză a Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), citată de cotidianul ucrainean Pravda.

„Este probabil ca Rusia să folosească summitul BRICS ca o oportunitate de a-și prezenta eforturile de a consolida legăturile globale cu statele non-occidentale și, probabil, de a încheia acorduri și mecanisme comerciale prin care își poate sprijini eforturile militare din Ucraina, atenuând în același timp impactul sancțiunilor occidentale.”

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, ministrul taliban al comerțului și industriei, Nuruddin Azizi, viceprim-ministrul sârb Aleksandar Vulin, președintele turc Recep Tayyip Erdogan și alți lideri mondiali au sosit, de asemenea, la Kazan pe 22 octombrie.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping în marja summitului BRICS, în timpul căruia ambii lideri au subliniat importanța relațiilor multilaterale dintre Rusia și China, în timp ce Xi a subliniat că BRICS este un format pentru cooperarea strategică globală.

Putin s-a întâlnit, de asemenea, cu prim-ministrul indian Narendra Modi și cu președintele sud-african Cyril Ramaphosa, cu care a discutat despre relațiile bilaterale, crearea unei ordini mondiale multipolare și utilizarea monedelor naționale în decontările comerciale reciproce.

Modi a reiterat necesitatea de a găsi o soluție pașnică „cât mai rapidă” la războiul din Ucraina și a reafirmat rolul Indiei ca potențial mediator.

Ministrul indian de externe Vikram Misri a declarat la 22 octombrie că India a repatriat 85 de cetățeni indieni care s-au alăturat involuntar armatei ruse pentru a lupta în Ucraina și că Modi va negocia cu autoritățile ruse pentru întoarcerea a încă 20 de cetățeni indieni în timpul summitului BRICS.

Principalele constatări ale ISW pentru 22 octombrie:

  • În noaptea de 21-22 octombrie, trupele ucrainene au efectuat o serie de atacuri cu drone asupra fabricilor de alcool din Rusia, care ar produce produse pentru armata rusă.
  • Coreea de Sud ar putea lua în considerare trimiterea directă de arme și personal de informații în Ucraina, ca răspuns la rapoartele privind desfășurarea de trupe nord-coreene în Rusia pentru a lupta în războiul Rusiei din Ucraina.
  • Treizeci și șase de lideri mondiali, inclusiv din Republica Populară Chineză (RPC), India, Africa de Sud și Iran, au sosit la Kazan, Republica Tatarstan, pentru cel de-al 16-lea summit anual BRICS din 22-24 octombrie, în timpul căruia Rusia va încerca probabil să stabilească mecanisme de susținere a eforturilor sale militare în Ucraina.
  • Un recent sondaj de opinie publică din Rusia sugerează că Putin se bucură de un sprijin larg în rândul cetățenilor ruși, deși mulți nu sunt de acord cu unele aspecte ale politicilor Kremlinului, inclusiv cu războiul.
  • Recent, trupele ruse au avansat în regiunea Kursk și în apropiere de Kurahovo și Vuhledar.
  • Forțele ruse au efectuat exerciții militare multilaterale cu parteneri internaționali. Iranul a găzduit forțele navale ale Rusiei și Omanului în cadrul exercițiilor navale IMEX 2024, care au avut loc în perioada 19-20 octombrie în Oceanul Indian.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.