Acasă Extern Iranul promite un răspuns cuprinzător la atacurile israeliene

Iranul promite un răspuns cuprinzător la atacurile israeliene

0

Teheranul va „utiliza toate instrumentele disponibile” pentru a răspunde atacului de sâmbătă al Israelului, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Esmaeil Baghaei.

„(Iranul) va utiliza toate instrumentele disponibile pentru a oferi un răspuns clar și eficient regimului sionist (Israel)”, a declarat Baghaei, citat de Reuters, în timpul unei conferințe de presă săptămânale televizate, scrie adevarul.ro.

Comandantul Corpului Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC), general-maior Hossein Salami, a fost citat luni de agenția de presă semioficială iraniană Tasnim afirmând că atacul va avea consecințe dure pentru Israel.

Generalul Hossein Salami, comandantul armatei ideologice a republicii islamice, afirmă că Israelul ”nu a reuşit să-şi atingă obiectivele hidoase” prin aceste raiduri.

El denunţă un ”calcul greşit” şi ameninţă cu ”consecinţe amare şi inimaginabile”.

Declarația vine după ce agenția de presă a Iranului IRNA l-a citat duminică pe ayatollahul Ali Khamenei că a spus că atacul Israelului „nu trebuie nici minimizat, nici exagerat”, adăugând: „Ar trebui să înțeleagă puterea, voința și inițiativa națiunii iraniene”.

Liderul Republicii Islamice a scris în continuare pe X/Twitter duminică: „Regimul sionist a făcut o mișcare greșită în urmă cu două nopți. Trebuie să-i facem să înțeleagă puterea, determinarea și inițiativa poporului iranian.

„Oficialii noștri ar trebui să fie cei care să evalueze și să înțeleagă cu precizie ceea ce trebuie făcut (pentru a arăta puterea poporului iranian inamicului) și să facă tot ce este în interesul acestei țări și al acestei națiuni”, a adăugat el.

„Sioniștii fac o greșeală de calcul cu privire la Iran. Ei nu cunosc Iranul. Încă nu au reușit să înțeleagă corect puterea, inițiativa și determinarea poporului iranian. Trebuie să-i facem să înțeleagă aceste lucruri,” a mai spus Khamenei.

Sâmbătă dimineață, Israelul a lansat operațiunea Zilele pocăinței , în timpul căreia avioanele Forțelor Aeriene Israeliene au atacat aproximativ 20 de locuri militare din Iran în trei valuri.

Scopul atacurilor a fost de a deteriora apărarea antiaeriană a Iranului și capacitatea acestuia de a produce rachete balistice pe termen lung.

Israelul a promis că va răspunde atacului din 1 octombrie al Republicii Islamice, în care Iranul a lansat aproximativ 180 de rachete balistice asupra statului evreu.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.