Acasă Justiţie Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile pentru șefia CSM

Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile pentru șefia CSM

0

Ion Guzun și Vasile Șchiopu și-au retras candidaturile pentru șefia Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței de astăzi, 28 iunie, în care urma să fie ales un nou președinte.

Nici Ion Guzun și nici Vasile Șchiopu nu și-au argumentat decizia, scrie radiomoldova.md. 

Plenul Consiliului a votat unanim, la propunerea actualului președinte interimar, Sergiu Caraman, pentru ca concursul să fie desfășurat luni, 1 iulie, cu începere de la ora 09:00.

„Ion Guzun și Vasile Șchiopu, care au fost înscriși în lista candidaților care participă la concurs și-au retras candidatura. (…) Propunerea este să desfășurăm concursul respectiv în aceeași ședință, doar că pentru ziua de luni, ca până atunci să medităm fiecare din noi”, a declarat Sergiu Caraman.

De menționat că membrii Consiliului Superior al Magistraturii aleg președintele prin vot secret, pentru o perioadă de doi ani. Președintele Consiliului nu poate fi reales.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.