Acasă Social Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” va fi reorganizată. Guvernul a...

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” va fi reorganizată. Guvernul a aprobat Codul transportului feroviar

0

Întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) va fi reorganizată. Acest lucru este prevăzut de noul Cod al transportului feroviar, care a fost aprobat de Guvern în şedinţa de miercuri.

Potrivit Infotag, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Railean, a spus că proiectul a fost elaborat în vederea realizării concepţiei de restructurare a sectorului feroviar şi a CFM. Acest lucru mai este prevăzut şi în Acordul de Asociere RM-UE.

„Prevederile Acordului de Asociere prevăd separarea activităţii de întreţinere a infrastructurii feroviare de transportul de mărfuri şi pasageri. După intrarea în vigoare a acestui cod, va fi identificat administratorul infrastructurii feroviare, care este obligat să ofere operatorilor feroviari acces transparent la infrastructură contra cost”, a spus el.

Potrivit ministrului, acest lucru va permite „eliminarea monopolului feroviar pe piaţa serviciilor feroviare în R. Moldova, iar însăşi întreprinderea de stat va fi reorganizată în societate pe acţiuni”.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.