Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a desfășurat programul de monitorizare și supraveghere în domeniul siguranței și calității produselor alimentare. Astfel, mai multe unități de comerț, alimentație publică, instituții de învățământ general, tabere de odihnă și întremare a sănătății copiilor, inclusiv pe domeniul protecției consumatorilor au fost supuse controalelor.
Conform anexei nr. 1 al Ordinului, au fost planificate:
1. 30 de probe de grăsimi străine la instituțiile de învățământ general, din care au fost efectuate 29 de probe;
2. 430 de probe de sanitație din instituțiile de învățământ generale și tabere, din care au fost efectuate 520 de probe;
3. 90 de probe de toxiinfecții alimentare, din care au fost efectuate 145 de probe (produse finite) și 63 de probe (sanitație); 110 probe pentru petiții/sesizări, din care au fost efectuate 17 probe.
Conform anexei nr. 2, au fost planificate și efectuate 22 de probe de produse finite.
Conform anexei nr. 3, au fost planificate:
1. 1.500 de probe de apă (1.480 – instituții de învățământ și 20 – toxiinfecții alimentare), din care au fost efectuate 1.482 de probe.
2. Conform Ordinului nr. 101/2021, au fost planificate 2.182 de probe, din care au fost efectuate 2.278 de probe.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.