Acasă Extern Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei în România, convocat la MAE

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei în România, convocat la MAE

0

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei la București a fost convocat joi la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după ce au fost găsite resturi provenind de la drone rusești Gheran în apropiere de localitatea Plauru, în județul Tulcea.

„Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităților române și a condamnat atacurile repetate ale forțelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora. A reamintit că țintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război”, mai arată comunicatul de presă al MAE, scrie digi24.ro.

De asemenea, reprezentantul Ministerului de Externe a subliniat „caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea națională”. 

Pe un plan mai larg, el a evidențiat „responsabilitatea exclusivă care revine Federației Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră”, mai spune MAE.

Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la drone rusești Gheran în apropiere de localitatea Plauru, în județul Tulcea, în zona unde au fost emise mesaje Ro-Alert ca urmare a atacurilor ruse care au vizat infrastructura de pe malul ucrainean al Dunării. Și în noaptea de miercuri spre joi, la fel ca în noaptea precedentă, MApN a ridicat în aer avioane de vânătoare pentru a supraveghea spațiul aerian în urma atacurilor cu drone din apropierea graniței României. Ministerul de Externe a condamnat „atacurile odioase” ale Rusiei.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.